ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 23068 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Serj Tankian a další rocková deska

0 Redakce 22.6.2010

Americký zpěvák  Serj Tankian, jinak člen kapely System Of A Down, chystá k vydání nové album s názvem Imperfect Harmonies. To bude následovat jeho úspěšné sólové album z roku 2007 Elect the Dead.
Novinku Tankian produkuje sám ve svém domácím nahrávacím studiu v Los Angeles. Album vyjde koncem léta na labelu Serjical Strike/Reprise Records (u nás Supraphon).

„Elect the Dead je v podstatě rocková deska s progresivními hudebními prvky,“ říká Tankian. „Imperfect Harmonies by mohlo být označeno za rockovou desku, protože je rytmická s mnoha gradujícími pasážemi, ale instrumentace je trochu jiná. I když je tam baskytara, kytary a živé bicí, tím motorem je elektronika a orchestr. Je to docela výjimečná deska co do zvukové palety. Je to muzika, která musela dlouho dozrát a teď už se může podávat.”

Tankianovy nové texty se opět týkají politiky, životního prostředí, sociálních i osobních problémů. „Možná je v nich tentokrát více naléhavosti. Ta deska je temnější a zahuštěnější v přístupu, ať už k textům nebo k hudbě. Vždycky jsem chtěl dělat hudbu, která je tvořivá, kvalitní a dojímavá. Nikdy jsem si neosvojil statickou metodu opakování sebe sama, ať to bylo se Systémem nebo teď. Každá deska, kterou jsem natočil, byla hudebně odlišná, nicméně všechny spojuje stejný integrální duch,” vysvětluje.

Nové album ovlivnila jeho zkušenost s natáčením Elect the Dead Symphony, symfonickou interpretací debutu, která se uskutečnila v březnu 2009 na Novém Zélandu s Aucklandskou filharmonií. Představení bylo vyšlo jako  CD/DVD Elect the Dead Symphony. S tímto projektem se Tankian představí českému publiku již ve čtvrtek v Praze.

tz