ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 9791 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

V březnu vyjdou nové nahrávky Jimiho Hendrixe

0 Redakce 13.1.2010

Jimi hendrix nově? Zdánlivý  nesmysl je skutečností. Nové album fenomenálního Jimiho Hendrixe vyjde 8. března. Bude se jmenovat Valleys Of Neptune a nabídne dosud nevydané studiové nahrávky. Titulní skladba se na trhu objeví jako singl 2. února. 28. ledna ji jako přílohu nabídne magazín Spinner.

Skladby, které na desce budou, vznikaly v letech 1968 až 1970 v několika studiích v Londýně a Spojených státech. Archivář projektu Experience Hendrix, John McDermott, dodal: „Je potřeba, aby každý pochopil, že nejde o žádné ztracené album. Je to v první řadě dokument důležitých momentů v jeho kariéře, například když původní kapela Jimi Hendrix Experience dělala na následovníkovu alba Electric Ladyland z roku 1969. Když začal Jimi pracovat s Billym Coxem, vrhnul se na svou kreativní proměnu a nechal materiál, který zrovna vznikal, tak jak ho nyní uslyšíte.

Kromě Valleys Of Neptune vyjdou 9. března také luxusní edice Hendrixových alb Are You Experienced, Axis: Bold As Love, Electric Ladyland a First Rays Of The New Rising Sun.

Hendrix se narodil 27. listopadu 1942 v americkém Seattlu. Jeho kytarová zručnost a vizionářství vynikly v polovině šedesátých let ve Velké Británii a brzy se roznesly do celého světa. Zemřel předčasně ve věku 27 let, 18. září 1970 v Londýně.

JŠp