ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 21689 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Neil Diamond osobností roku 2009

0 Redakce 12.2.2009

Písničkáři Neilu Diamondovi byla udělena speciální cena od organizátorů Grammy MusiCares Person of the Year – jako uznání za jeho dobročinné aktivity, čímž se hudebník zařadil po bok lidí jako Brian Wilson z Beach Boys a Aretha Franklin.

Gesto Akademie bylo iniciováno především jeho nedávným rozhodnutím poskytnout veškeré své příjmy z koncertního merchandise na obnovu Texasu a odstraňování škod, způsobených hurikánem Ike. Ocenění mu bylo uděleno v průběhu oficiální části večera letošních Grammy Awards – kdy bylo připomenuto padesáté výročí od začátku kariéry 68letého muzikanta. Právě u této příležitosti v rámci koncertní části večera Coldplay, Foo Fighter, Kid Rock, Faith Hill, Adele a Jennifer Hudson poctili hudební legendu tím, že odzpívali některé z jejích největších hitů, jako Sweet Caroline a Forever in Blue Jeans.

Pro úplnost, dodejme, že MusiCares je organizace vytvořená a řízena US Recording Academy před dvaceti lety a jejím cílem poskytovat pomoc muzikantům, členům Akademie v době, kdy prochází finanční krizí, zdravotními potížemi apod.